maanantai 28. marraskuuta 2022

Ajatuksia Joulusta

 

Uusi viikko pyörähtikin meillä vauhdikkaasti käyntiin!

Tuntuu ihan joulusesongilta.




Jotenkin tunnen suurta iloa ja tyytyväisyyttä edessä olevaa joulua ajatellen.

Aika tuoreessa muistissa on vielä ne aikoja sitten vietetyt joulut - sieltä puodin alkuajoilta.

Tähän aikaan vuodesta puotiin – suorastaan tulvi - pilvin pimein uutta joulutavaraa. Vaikka kuljimme jo silloin omia teitämme, väistämättä oli tavaraa, jota oli myös joka paikassa.

 Pari päivää sitten kävin katsomassa ensimmäisen kerran tavaratalossa joulua. Jotenkin tuli kaihomielinen olo, kun ei mitään ihmeellistä uutta olekaan keksitty täksi jouluksi. Samat vanhat tontut ja muut esineet olivat pikkusen vaivautuneina esillä. Onneksi ei ollut pakko-ostoa.

Minulla kun oli tapana etsiä aina jotakin uutta kivaa juuri jouluksi.


Tähän päivään mennessä ovat löytynyt myös uudenlaiset omat arvot. Monta monituista verkkokauppajoulua on jo tullut koettua. Ikää on myös tullut lisää. Enää ei ole pieniä lapsia jaloissa pyörimässä. Mutta on onneksi lapsenlapsia, joiden jännityksestä säkenöiviä silmiä ja ilon kiljahduksia saa olla mukana seuraamassa. Iän lisääntyessä myös joulu koetaan uudella tapaa. Mikä joulusta tekee oikeasti Joulun?

Läheiset. Yhdessä syöminen, Yhdessäolo. Yksinkertaiset, mutta laadukkaat asiat.

Joulu on täynnä tuoksua. Hyvä ruoka ja kukat. Joku vanha esine, joka tuo mieleen edesmenneet läheiset. Kiitollisuus. Jos välttämättä jotain uutta haluaa hankkia, se on vanhaa, design-tavaraa. Tavaraa, jolla on sielu.

Meillä näihin reiluun 17 vuoteen mahtuu monta muutosta. Muuten emme olisi tässäkään tilanteessa. Muutos on hyväksi. Entistä enemmän suuntaamme designiin, taiteeseen ja kultakoruihin. Tai vintage-koruihin. Tuntuu, että aika on on ohjannut meitä tähän suuntaan.



Tästäkin Joulusta tulee ihana! Kunhan ei hötkyillä.

Kiitos kaikille VERKKOKAUPASSA viime päivien aikana asioinneille Asiakkaille!

Tilapuodin Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takapihalla

 Tänään innostuimme Isännän kanssa pitämään oikein pihatyöpäivän. Kävimme vanhassa kodissa keräämässä perennoita. Juu ja uudet asukkaat oli ...