keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Maalaismummun mietteitä

 Meillä istutettiin tänään 100 kpl kukkasipuleita ja saman verran talvivalkosipulia. Olikin kiva, aurinkoinen päivä tehdä näitä pihahommia. Samalla sai hyötyliikuntaa.


Siitä tulikin mieleeni, että kun näinä aikoina puhutaan kovasti säästämisestä ja pihistämisestä.

 Meillähän sitä tehdään koko ajan.

 Monessa muodossa. Se on meillä elämäntapa. Viime kuussa säästettiin mm. sähkössä 25%. Meillä lämmitetään puilla. Vielä ei ole yhtään sähköpatteria ollut päällä. Ulkovaloja ei olla poltettu, vaikkakin ne ovat ledejä. Eletään kaamosta, poltetaan kynttilöitä ja nautitaan kakluunin ja leivinuunin lämmöstä.

Puodissa sama meno on jatkunut koko ajan. Yksistään myytävät tuotteet ovat mitä parhainta kierrätystä. Myymme kestävän kehityksen omaavia tuotteita. Pakkaustarvikkeet ovat kierrätettyjä. Uudetkin paketit valmistetaan kierrätysmateriaalista. Samoin teipit.
 
Puoti lämpiää puilla. Sielläkään ei vielä ole ollut patteri päällä.

Vaikkakin eletään tarkasti taloudellisesti, ei suinkaan ole kielletty elämästä.

Meillä tehdään itse ruokaa tai jos valmiina hankitaan se hankitaan kotitekijöiltä. Itse tehty ruoka on paljon maukkaampaa ja terveellisempää kuin teollinen ruoka.

Kertakäyttökulttuuri on meille vierasta. 





Taidekeramiikka löytyy TÄÄLTÄ

Tilapuodin Emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Takapihalla

 Tänään innostuimme Isännän kanssa pitämään oikein pihatyöpäivän. Kävimme vanhassa kodissa keräämässä perennoita. Juu ja uudet asukkaat oli ...