sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuosikatsaus

 

Vuosi 2021 on ollut ja mennyt. Nyt onkin sopiva aika hieman tsekata mennyttä vuotta. Niin kuin tapana on ollut. Vaikka yleensä katsotaan eteenpäin, välillä on kuitenkin hyvä vähän pysähtyä ja miettiä.

Näin verkkokauppiaana vuosi on mennyt varsin mukavasti. Koko vuoden on ollut kuitenkin jonkinlainen peikko olkapäällä, jos ja kun on vähääkään seurannut yleistä keskustelua. Kurimus on näkynyt myös meillä. Enää ei ole yhtä helppoa löytää sopivia tavaroita myyntiin. Ei ole live huutokauppoja. Netistä hankituille tuotteille tulee mm. lyöntimaksut, toimituskulut jne. Eli hinnat kohoaa. Meistä riippumattomista tekijöistä johtuen.

Jotenkin hämmästyttää tämä koko korona ja siihen suhtautuminen. Aina ennenkin on ”idästä” tullut kulkutauteja ja niiden kanssa on vaan eletty. Kuolema korjaa joka tapauksessa satoaan ja yleensäkin juuri näiden liikkuvien tautien myötä. Eikö mistään ole otettu oppia, miten tulevaan pitäisi suhtautua? Varautuminen on yksi tärkeä asia pahan päivän varalle. Mutta meillähän hypittiin seinille, laitettiin koko Suomi kiinni, kun oli 300 tartuntaa. Nyt kun on 3000 tartuntaa, ei kukaan puhu juuri mitään. No, alkoholi, sehän on nyt syypää.

Koko vuoden aikana olemme olleet vain parissa tapahtumassa. Billnäs maskit päällä ja samoin Kauttuan Antiikkimarkkinat. Ihmisiä tapahtumat vetivät, he tosin kertoivat kyllästymisestään koko vallitsevaan tilanteeseen. Kukapa ei. Jo toinen kesä koronan kanssa!

Asiakaskuntamme on laajentunut, yhä useammin lähtee Suomen rajojen ulkopuolelle paketteja. Tulliselvitykset alkaa olla rutiineja. Kiitolinja on hakenut tavarasatseja muutaman kerran vuoden aikana.

Nyt on niin kivaa, kun Isäntä on myös eläkkeellä. Hänellä on nyt aikaa auttaa. Hän toimiikin puodin lämmittäjänä, juoksupoikana yms. Minullekin on siis tullut leppoisammat päivät, kun jää aikaa johonkin muuhun. Esim. puutarhan hoitamiseen. Paitsi näin talvella – ruoka on isossa osassa eli olen innokas kokkaaja. Vanhat astiat ovat – tietty - kovassa käytössä.

Pientä haikeutta oli loppukesällä ilmassa, kun puodin pakettiauto myytiin. Siinä päättyi yksi ajanjakso. Enää ei kuskata isoja tavararoita. Aika aikaa kutakin.


Valoisin mielin joka tapauksessa lähdetään uuteen vuoteen ja yhtä innolla jatketaan toimintaa.


Lämmin kiitos kaikille Asiakkaille, Yhteistyökumppaneille, Lukijoille, Seuraajille, Toimittajille sekä muille tässä mainitsematta jääneille.


Tilapuodin Emäntä ja Isäntä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevään juhlijoille - lahjaideoita

 Kevään juhlijoita on hyvä muistaa aikaa kestävillä tuotteilla. Klassikoilla, joita löytyy  VERKKOKAUPASTAMME Alla poimittuna ideoita, joita...